Behalve tegen vlooien en zeker ook tegen teken (aangezien er in het Zuiden nog meer tekenoverdraagbare ziektes voorkomen dan hier), is het ook belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen enkele andere belangrijke parasitaire ziektes. De voornaamste zijn:

  • Hartworm

Deze parasiet wordt overgedragen door muggen en leidt tot long- en/of hartproblemen. Een besmetting is moeilijk te behandelen en niet zonder gevaar.

  • Leishmania wordt tevens overgedragen door een bepaald soort muggen (zandvliegjes). De parasiet vermeerdert zich in de witte bloedcellen en kan leiden tot tal van problemen. Eenmaal besmet is de ziekte niet te genezen.

Preventie is dus de boodschap!

Kom gerust langs voor een afspraak vooraleer u met uw huisdier op reis vertrekt om een preventief behandelplan op te stellen.