Raadplegingen
Zowel voor medische problemen, preventie, vragen i.v.m. de aanschaf van een pup of kitten, voedinsadvies etc. kunt u bij mij terecht.
Radiografie
Radiografie is de methode bij uitstek om aandoeningen van het skelet te diagnosticeren, maar heeft veel meer toepassingen dat dit. Het vaststellen van aandoeningen aan het hart, bepaalde tumoren of dracht zijn slechts enkele toepassingen.
Chirurgie
Zowel preventieve chirurgie (bv. sterilisaties en castraties) als allerhande andere noodzakelijke operaties kunnen worden uitgevoerd. Om zo veilig mogelijk te kunnen opereren, wordt er verdoofd met gasanesthesie en wordt tijdens de verdoving de ademhaling, het hartritme, de saturatie en de temperatuur gemonitord, net zoals in de humane geneeskunde.
Microscopie
Een microscopisch onderzoek kan helpen bij een meer doorgedreven diagnostiek van o.a. huidproblemen.
Vaccinaties
Voor pups en kittens is het belangrijk dat ze hun basisvaccinaties krijgen om levenslang een goede immuniteit te hebben. Volwassen dieren die hun basisvaccinaties correct kregen, krijgen jaarlijks een boostervaccin om de immuniteit op peil te houden. Tijdens deze jaarlijkse visite wordt er telkens ook een compleet nazicht gedaan van uw dier om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Bovendien zijn bepaalde inentingen verplicht om bv. toegelaten te worden in de hondenschool, het honden- of kattenpension of om de dieren mee op reis te nemen. Welke vaccins gegeven moeten worden, wordt telkens besproken tijdens de consultatie.
Echografie
Via echografie kan er naar de verschillende organen in de buikholte gekeken worden. Indien nodig kunnen er ook stalen worden afgenomen onder echografische begeleiding. Bij dit onderzoek ligt het dier meestal in rugligging en wordt gebruik gemaakt van een comfortabel kussen.
Bloedanalyse
Er zijn allerlei indicaties voor een bloedonderzoek. In de praktijk kan er bloed worden afgenomen van uw huisdieren en zijn de resultaten snel beschikbaar.
Hospitalisatie
Soms is een opname noodzakelijk voor de gezondheid van uw dier. Ik ben me er van bewust dat het nooit aangenaam is om uw dier achter te laten, en doe er alles aan om deze periode zo optimaal mogelijk te laten verlopen voor mijn patiëntjes. De hokjes hebben vloerverwarmig en er is ook cameratoezicht, waardoor ik ze continu in de gaten kan houden.
Huisbezoek
Aangezien in de praktijk veel meer materiaal en alle toestellen voorhanden zijn, is het voor een optimale behandeling van uw dier altijd aangeraden om naar de praktijk te komen. Natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor dit niet mogelijk is, en dan probeer ik tijd vrij te maken om bij u thuis langs te komen.
Identificatie en registratie
Het is verplicht bij wet om elke hond en kat te laten chippen en te registeren in de online databank. Ook hiervoor kunt u bij mij terecht.
Tandverzorging
Tandsteen zorgt niet alleen voor een slechte adem, het is ook gevaarlijk voor de gezondheid van uw huisdier. De bacteriën uit de mondholte kunnen namelijk in het bloed terechtkomen en zo onder andere een ontsteking van de hartklep veroorzaken. In de praktijk is er een professioneel toestel om de tanden te reinigen, verzorgen, polijsten en indien nodig te trekken.
Preventie (worm, teek, vlo)
Ontwormen is belangrijk zowel voor de gezondheid van uw dier als die van u en uw kinderen. Een wormbesmetting kan plaatsvinden via contact met ontlasting, via vlooien, door het eten van prooien en rauw vlees, maar ook wij kunnen ons dier onbedacht besmetten door bv. wormeitjes mee te dragen binnenshuis aan onze schoenzolen. Vlooien en teken zorgen voor veel ongemak en het overdragen van ziektes. Ik help u graag bij het opstellen van de voor u en uw huisdier best geschikte behandelschema’s en –producten.
Voedingsadvies
Preventief is een goed voeding belangrijk om gezondheidsproblemen en medische kosten te voorkomen. Daarnaast zijn er ook heel wat voedingen op de markt die kunnen helpen om bestaande aandoeningen te verlichten of uw dier hierbij te helpen ondersteunen.