Tekenalert!

Teken zijn terug actief en nu het met de dag warmer wordt, gaan teken snel in aantallen groeien. Je beschermt je kat of hond best preventief tegen tekenbeten omdat teken ernstige ziektes kunnen overdragen.

Indien je toch een teek ontdekt op je huisdier, verwijder je die best altijd met een speciale tekentang en met een draaiende beweging. Het gebruik van een pincet is niet aangewezen, omdat je riskeert dat je de de teek kapot trekt en de kop of poten achterblijven in de huid, wat tot infecties kan leiden. Gebruik ook nooit alcohol of zeep om de teek te verdoven. Controleer de plek waar de teek zich bevond, er mag geen zwart kopje overblijven. Ontsmet nadien de bijtplaats.

Twijfel je of het een teek is, of zie je het niet zitten om hem te verwijderen? Kom dan even langs, dan ben je zeker!

En denk eraan: Preventie is beter dan genezen 😉.