Sinds april 2018 is het bij wet verplicht om katten te steriliseren en identificeren. Identificatie gebeurt via het plaatsen van een chip en een registratie hiervan in de catID databank door een dierenarts.

De wetgeving is onderdeel van het meerjarig kattenplan van de overheid met als bedoeling de zwerfkattenpopulatie zo veel mogelijk in te dijken. Dit plan is al in werking sinds september 2013.

Concreet betekent dit dat ten laatste op 5 maanden ouderdom, of eerder als ze eerder wordt verkocht of gratis weggeven, de kat gesteriliseerd en gechipt moet zijn, tenzij als ze verkocht wordt aan een erkende kattenkweker.

Katten die geboren zijn voor 31 augustus 2014 moeten enkel gesteriliseerd worden als ze worden verkocht of weggegeven.

We luisteren graag naar u.

Duw op mijn neus voor een afspraak