Vlooien zijn niet alleen vieze beestjes die jeuk en haaruitval veroorzaken, ze zorgen ook voor allerlei andere problemen.

Wist je dat…

  • Vlooienallergie de meest voorkomende allergie is bij katten.
  • De vlo een tussengastheer is in de cyclus van de meest voorkomende lintworm bij hond en kat. Uw huisdier kan dus lintwormen krijgen via vlooien.
  • een vlooienplaag zeer moeilijk te bestrijden kan zijn. Eén vlo kan tot 50 eitjes per dag leggen. Daarnaast besteedt de vlo het grootste deel van de levenscyclus echter niet op uw huisdier, maar in de thuisomgeving (in het tapijt, in spleten en kieren…). Deze vroege levensfasen (zoals ei, larve en pop) kunnen meerdere maanden overleven.
  • De vlooienpoppen kunnen zelfs ,wanneer ze ongestoord zijn, bijvoorbeeld in een leeg huis waar eerder besmette huisdieren in leefden, in een inactieve status gaan in afwachting van een teken van de terugkeer van potentiële gastheerdieren (bv. trillingen van hun beweging, kooldioxide uit hun adem) om dan massaal te ontpoppen.
  • Vlooien het ganse jaar door voorkomen.

Er bestaan verschillende (preventieve) behandelmogelijkheden tegen vlooien. Informeer gerust bij mij naar een geschikte behandeling voor u en uw huisdier.